Wilsor Epoxy hout sealer 500ml
 23,95 Add to cart

Wilsor Epoxy hout sealer 500ml

 23,95

kijk op Afdichten van hout tegen mogelijk rottend hout
kijk op Gemakkelijk over te schilderen
kijk op Kan ook worden gebruikt als epoxylak

Zakelijke klant? Wij bieden een korting aan voor een grote bestelling. Lees hier meer of vraag direct een offerte aan

Wilsor Houtverzegeling wordt toegepast wanneer hout het risico loopt te gaan rotten (of sterk vocht opneemt). Het kan goed overschilderd worden en is een ideale ondergrond voor Wilsor Houtvulpasta. Wilsor Wood Sealant kan ook worden gebruikt als een dunne epoxy lak.

  • Epoxy Wood Sealant is een zeer dun epoxyhars met een gemakkelijke mengverhouding van 1:1 (naar volume).
  • Deze mengverhouding is niet kritisch, maar moet wel zo dicht mogelijk worden aangehouden.
  • Het wordt gebruikt overal waar nieuw of reeds beschadigd hout aan vocht is blootgesteld.
  • Deze epoxyhars is zo dun dat hij gemakkelijk in het hout trekt, vooral als het enigszins poreus is, zoals bij reeds beschadigd hout. De houtvezels en schadelijke micro-organismen zijn volledig ingekapseld.
  • De dunne epoxyhars zal in de ondergrond verdwijnen, vooral als die enigszins poreus is. Aanbrengen tot de hars niet meer in de ondergrond verdwijnt, of naargelang de bescherming die u voor hout nodig acht.
  • Gemengd , kan de hars worden verwerkt bij 20 º C gedurende enkele uren . Wanneer het op het houtoppervlak wordt aangebracht, droogt het veel sneller.
  • De minimum verwerkingstemperatuur is 5º C.
  • Bij opslag beneden 0°C kan de verharder component B zich enigszins afscheiden en een dikke vloeistof vormen op de bodem van de fles. Zorg ervoor dat dit geheel opnieuw wordt geschud bij een minimumtemperatuur van 5° C en dat de gehele vloeistof weer doorzichtig wordt.
  • Bij de verdere verwerking met Wilsor epoxyproducten zoals houtrotvuller, epoxyplamuur en teerepoxy, hoeft de houtverzegeling niet droog te zijn.
  • U kunt doorgaan met het bewerken van houtverzegeling die nog “nat” is. Dit geeft ook een bijzonder goede hechting. Als de houtkit volledig is opgedroogd, is opruwen met schuurpapier noodzakelijk voor verdere verwerking. Volledige droging is noodzakelijk voor verdere verwerking met andere materialen, zoals polyesterplamuur of lakken, d.w.z. 2 uur tot een dag (bij kamertemperatuur), afhankelijk van de laagdikte.

Naast het doordringen in het hout kan de epoxy houtkit ook worden gebruikt als een dunne, hoogwaardige epoxylak voor niet-poreuze oppervlakken. Dus om metaal, steen en beton (maak betonnen vloeren stofvrij) te beschermen met een harde hoogglanslaag. Om een mooi kleefvrij oppervlak van deze laag te verkrijgen, is het nodig om de gemengde houtkit ongeveer een uur te laten reageren en dan pas aan te brengen

Additional information

Weight 0,5 kg
Liters

500 ml

Brand

Wilsor

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Wilsor Epoxy hout sealer 500ml”