Wilsor houtvuller op epoxybasis

 18,95 70,95

kijk op Zeer geschikt voor hout- en betonreparaties
kijk op Goedkoper dan epoxy stopverf
kijk op Sterke hechting

Houtvulpasta krimpt niet en hecht overal aan (behalve aan polyethyleen, polypropyleen, teflon, enz.). Het is zeer geschikt voor hout- en betonreparaties. Het is net als zagen, schuren en spijkeren van hout. Houtschroeven kunnen worden ingedraaid na het voorboren van een klein loodgaatje. Het is gemaakt op basis van epoxy en dus volledig waterdicht. De houtvulpasta is zo opgezet dat hij enigszins flexibel blijft, zodat hij de werking van het hout kan volgen.

Verschil houtvulpasta met epoxyplamuur

Terwijl bij de epoxyvuller de nadruk vooral op de kwaliteit ligt, wordt bij de houtvuller ook rekening gehouden met de prijs. Met houtvuller wordt een iets goedkopere epoxy-basishars gekozen, terwijl veel van de goede eigenschappen van epoxy behouden blijven (hechting, afwezigheid van krimp). De uitgeharde houtvulpasta heeft niet alleen de kleur van hout, maar ook het gewicht, de zaagbaarheid en de slijpbaarheid.

Instructies

Maak het oppervlak schoon en droog. Neem hetzelfde volume van Pasta A (het harsbestanddeel, de kleur is geel) en Pasta B (het verhardingsbestanddeel, de kleur is roze) en meng goed tot een egale lichtbruine houtkleur. Te veel verharder versnelt de uitharding van epoxysystemen niet, maar heeft wel een negatief effect op de kwaliteit van het uitgeharde product. Met name de waterbestendigheid gaat aanzienlijk harder achteruit. In extreme gevallen kan ook de afwerkverflaag worden aangetast (verkleuring). Afhankelijk van de temperatuur, bedraagt de verwerkingstijd ongeveer 20 minuten. Hierna begint de uitharding en begint de hechtsterkte af te nemen.

Het droogproces

Uithardingstijd (overschilderbaar) is minstens 8 uur bij 20°C. Een hogere temperatuur versnelt de uitharding. Elke extra 10 – 15 °C geeft ongeveer de helft van de uithardingstijd. Bij voorkeur niet verwerken beneden een temperatuur van 0 °C. Indien de verwerking onder 0 °C plaatsvindt, zal de uitharding zeer traag verlopen en zal de uitharding niet volledig worden bereikt. Verdere uitharding zal volgen wanneer de temperatuur later (zelfs na weken) weer stijgt. In de tussentijd moet het product tegen vocht worden beschermd totdat verdere uitharding heeft plaatsgevonden.

Indien een snellere uitharding gewenst is, kies dan voor Fast Wood Filling Paste .

Additional information

Weight N/A

Brand

Wilsor

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Wilsor houtvuller op epoxybasis”