Mapei Mapesil LM 310ml
 13,95 Select options

Mapei Mapesil LM 310ml

 13,95

kijk op Voor natuursteen en marmer
kijk op Neutrale, schimmelbestendige siliconenkit
kijk op Voegen blijven intact, zelfs na jaren van blootstelling aan weersomstandigheden, industriële milieu-invloeden

Neutrale, schimmelbestendige siliconenkit met uiterst lage emissie van vluchtige organische stoffen (VOC), voor natuursteen en marmer

Toepassingsdomein

Mapei Mapesil LM is een oplosmiddelvrije afdichtingskit met een kleine elasticiteitsmodulus, speciaal voor het afdichten van alle materialen die gevoelig zijn voor zuren en weekmakers, marmer, graniet, zandsteen en kwarts. Dit komt doordat de chemische aard van dit afdichtmiddel ervoor zorgt dat er geen afscheiding of migratie van weekmakers aan het oppervlak plaatsvindt, waardoor vlekken worden voorkomen. Dankzij zijn chemische eigenschappen is het ook bij uitstek geschikt voor zeer kwetsbare materialen, zoals spiegels, baksteen, gasbeton en geverfd en gelakt hout. In het algemeen hecht Mapesil LM ook uitstekend op niet-absorberende ondergronden, zoals glas, keramiek, klinkers, geëmailleerde oppervlakken, verven op water- of oplosmiddelbasis, metalen in het algemeen en vele kunststoffen. Bovendien is het ideaal voor gebruik op absorberende minerale ondergronden, zoals beton, pleisterwerk en asbestcement. Over het algemeen is de hechting op deze ondergronden ook zonder primer zeer goed (raadpleeg vooraf de technische dienst van MAPEI). Werkt goed in behandeld water dat gewoonlijk in zwembaden wordt aangetroffen. Mapesil LM is dus, dankzij zijn kleine elasticiteitsmodulus, geschikt voor het afdichten van aansluit- en dilatatievoegen, al dan niet onderhevig aan grote bewegingen, binnen en buiten, tussen:

  • geprefabriceerde platen;
  • raam- en muurkozijnen en muuropeningen;
  • leidingen en verticale wanden;
  • bekledingselementen van gelijke of verschillende aard. Het product is ook geschikt voor het afdichten van vloervoegen in omgevingen met beperkt voetverkeer.

Technische kenmerken

  • Mapesil LM, ééncomponent siliconenvoegkit met neutrale kruisbinding, oplosmiddelvrij en reukloos, heeft het uiterlijk van een thixotrope pasta die gemakkelijk te verwerken is, zowel horizontaal als verticaal, en die bij kamertemperatuur een kruisbinding ondergaat door de inwerking van de aanwezige luchtvochtigheid en zich zo omvormt tot een elastisch materiaal.
  • De met Mapesil LM gemaakte verbindingen blijven intact, zelfs na jarenlange blootstelling aan weersinvloeden, industriële milieu-invloeden, grote temperatuurverschillen, aan water; ze blijven flexibel bij temperaturen tussen -40°C en +150°C.
  • Mapesil LM vertraagt de vorming van oppervlakteschimmels.
  • Mapesil LM is over het algemeen goed bestand tegen chemicaliën, maar door de veelheid van producten en hun werkingswijze is het nodig om in geval van twijfel vooraf tests uit te voeren.

Additional information

Weight 1 kg
Kleuren

n.100 Wit, n.103 Witte Maan, n.110 Manhattan, n.111 Zilver Grijs, n.112 Medium Grijs, n.113 Cement Grijs, n.114 Antraciet, n.120 Zwart, n.130 Jasmine, n.99 Transparant

Brand

Mapei

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Mapei Mapesil LM 310ml”