Mapei Ultrabond Eco 520
 49,55 Add to cart

Mapei Ultrabond Eco 520

 49,55

kijk op Voor de installatie van elastische wandbekleding
kijk op Geschikt voor absorberende ondergronden
kijk op Ideaal voor linoleum

TOEPASSING

Lijm in waterige dispersie met hoge aanvangshechting, met draadeffect, geschikt voor het verlijmen van linoleumplaten en tegels tot 4 mm dik en voor kurklinoleum en kurkcement ondervloeren. Alleen voor gebruik binnenshuis en voor verlijming op zuigende ondergronden (ook voor warmwatervloerverwarming).

Geschikt voor:

  • vloeren met normale of intensieve belasting in residentiële, commerciële en industriële omgevingen (bv. ziekenhuizen, winkelcentra, luchthavens, enz.);
  • vloeren die worden belast door zwenkwielen volgens de norm EN 12529;
  • Installatie van elastische wandbekleding.

TECHNISCHE KENMERKEN

Ultrabond Eco 520 is een gebruiksklare, lichtbeige, oplosmiddelvrije dispersielijm op basis van synthetische polymeren die gemakkelijk in één enkele laag met een troffel kan worden aangebracht. Ultrabond Eco 520 is onbrandbaar, bevat geen giftige stoffen en heeft een zeer lage emissie van vluchtige organische stoffen (EMICODE EC1 Plus). Daardoor is er geen gezondheidsrisico voor vloerafwerkers en eindgebruikers en kan het veilig worden opgeslagen zonder speciale voorzorgsmaatregelen. Ultrabond Eco 520 is een lijm met een hoge aanvangshechting en een lange open tijd (20-30 minuten). Het product is gemakkelijk aan te brengen en is bijzonder geschikt voor het aanbrengen van linoleum door het draadeffect en de hoge aanvangshechting. Roluiteinden, uitstekende randen of sterk gebogen bekledingen kunnen zonder problemen veilig worden bevestigd.

BELANGRIJK

  • Voer de installatiewerkzaamheden alleen uit bij de voorgeschreven temperaturen (tussen +15° C en +35° C) en relatieve vochtigheid (minder dan 65%). De leg-, bind- en droogtijd neemt toe bij lage temperaturen en hoge vochtigheid, en af bij hoge temperaturen en lage vochtigheid.
  • Niet gebruiken op vochtige ondergronden of ondergronden die onderhevig zijn aan optrekkend vocht.

De lijm aanbrengen

Verdeel Ultrabond Eco 520 gelijkmatig over de ondergrond met een getande lijmkam die geschikt is om de drager volledig met lijm te bedekken. Breng de lijm niet aan op een groter oppervlak dan binnen 15-20 minuten met de vloerbedekking kan worden bedekt.

Leggen van de vloerbedekking

Volg de instructies van de fabrikant met betrekking tot de toepassingstechniek. Zorg ervoor dat de vloerbedekking en de ondergrond de voorgeschreven temperatuur hebben voordat u met het leggen begint. Neem voorts de algemeen aanvaarde regels van de techniek en de nationale normen (bijv. ISO, EN, DIN, BS, OE, SIS, UNI enz.) voor het leggen van vloerbedekkingen in acht. De droogtijd van Ultrabond Eco 520 varieert van 10 tot 20 minuten, afhankelijk van de zuiging van de ondergrond en de omgevingsomstandigheden (temperatuur en vochtigheid). In ieder geval moet de vloerbedekking worden aangebracht binnen de open tijd van Ultrabond Eco 520 (20-30 minuten), dit om ervoor te zorgen dat de lijm zich op de achterkant van de vloerbedekking heeft vastgezet. Ultrabond Eco 520 Maak het oppervlak onmiddellijk na het leggen glad met een houten troffel of roller en werk vanuit het midden naar buiten toe. Dit zorgt ervoor dat de lijm goed over de drager wordt verdeeld en luchtbellen worden weggestreken. Herhaal deze procedure zo nodig na enkele minuten.

Additional information

Verpakking van KGS

16,00 kg

Brand

Mapei

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Mapei Ultrabond Eco 520”