Mapei Elastocolor Grondlaag 10KG

 123,95

kijk op Uitstekende isolatie en goede hechting
kijk op Fixatie van poedervormige en stoffige substraten
kijk op Voorstrijken van nieuwe betonoppervlakken

TOEPASSING

  • Fixeren van poederende en stoffige ondergronden, zoals cementpleisters en betonnen oppervlakken, voordat deze met Elastocolor Paint worden geschilderd.
  • Bescherming van het nog natte oppervlak van reparatiemortels van de Mapegrout-lijn tegen snelle verdamping van het mengwater door zon en wind. Toepassingsvoorbeelden
  • Vasthouden van oppervlaktestof door impregnering van absorberende oppervlakken, zoals pleisterwerk op basis van cement en kalk, asbestcementplaten en betonplaten.
  • Betonnen oppervlakken die met producten uit de Mapegrout-lijn zijn gerepareerd voorstrijken met Elastocolor Rasante of schilderen met Elastocolor Paint.
  • Voorstrijken van nieuwe betonoppervlakken, voordat ze eventueel worden geëgaliseerd met Elastocolor Rasante of geschilderd met Elastocolor Paint.
  • Direct overschilderbaar met Elastocolor Paint om het nog natte oppervlak van pleisters en reparatiemortels te beschermen tegen snelle verdamping van gemengd water, wat kan leiden tot scheuren in de plastische fase, vooral op zeer warme en winderige dagen.

KENMERKEN

Elastocolor Primer is een gebruiksklaar fixeermiddel op basis van synthetische harsen in een oplosmiddel, volgens een in de onderzoekslaboratoria van MAPEI ontwikkelde formule. Dankzij zijn eigenschappen dringt Elastocolor Primer gemakkelijk door in de absorberende ondergrond en zorgt het voor een uitstekende isolatie en hechting aan de aan te brengen verf. Elastocolor Primer wordt gebruikt als nabehandelingsmiddel op nog natte oppervlakken van reparatiemortels uit de Mapegrout-lijn en cement- en kalkpleisters en hoeft niet eerst te worden verwijderd om Elastocolor Paint aan te brengen, omdat het de hechting van de verf op de ondergrond niet negatief beïnvloedt. Als Elastocolor Primer wordt gebruikt als fixeermiddel op reeds uitgeharde oppervlakken, kunnen deze na 5-6 uur (bij +20 °C) worden geschilderd met Elastocolor Paint. Wordt het product echter gebruikt als nabehandelingsmiddel, dan moet minimaal 3 weken worden gewacht voordat het oppervlak kan worden geverfd. Elastocolor Primer voldoet aan de normen UNI 8657 en UNI 8658 voor nabehandelingsproducten.

ADRES

Gebruikt als fixeermiddel vóór het schilderen De ondergrond voorbereiden Het met Elastocolor Primer te behandelen oppervlak moet volledig schoon en stevig zijn. Verwijder al het vuil, stof, vet, olie en zoutaanslag door droog of nat gritstralen of gewoon met een hogedrukreiniger. Olie en vet kunnen uitstekend worden verwijderd met heet water of stoom. Laat de ondergrond vervolgens volledig drogen. Voorbereiding van het product Elastocolor Primer is klaar voor gebruik. Het product Elastocolor Primer kan worden aangebracht met de gebruikelijke technieken: met een kwast, roller of spuit. Eén laag is voldoende voor een efficiënte impregnering. Vervolgens moet de verf worden aangebracht op de droge laag Elastocolor Primer. Voorbereiding van het oppervlak Voordat Elastocolor Primer wordt aangebracht, moet het oppervlak van de verse mortel worden afgewerkt met een egalisatiebord. Dit elimineert oneffenheden en creëert een textuur waarop vervolgens direct Elastocolor Paint kan worden aangebracht. Bereiding van het product Elastocolor Primer is gebruiksklaar en mag daarom nooit met oplosmiddelen worden verdund. Aanbrengen van het product Breng Elastocolor Primer gelijkmatig aan met een handpomp of persluchtpomp onmiddellijk na het gladstrijken. Reinigen Kwasten, rollen en spuitgereedschap kunnen worden gereinigd met terpentijn voordat het product droog is.

CONSUMPTIE

Gebruikt als fixeermiddel: 100-150 g/m2, afhankelijk van de porositeit van de ondergrond. Gebruikt als nabehandelingsmiddel: 110-150 g/m2.

Additional information

Weight 10 kg

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Mapei Elastocolor Grondlaag 10KG”